Aanmelden

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je je bij ons aanmelden. Dit kan zowel telefonisch als via de mail. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Vanaf het moment van aanmelden, kun je altijd bij ons terecht met vragen aangaande je zwangerschap. Wij vragen naar enkele gegevens en maken indien mogelijk direct een afspraak voor een eerste bezoek aan onze praktijk.

Eerste bezoek

Rond 8 weken zwangerschap bezoek je voor het eerst onze praktijk. Deze controle zal ca. 60 minuten duren waarin ook een echo gemaakt wordt. Deze echo is bedoeld om vast te stellen of de zwangerschap zich goed ontwikkelt en om een eerste indruk te krijgen wanneer je uitgerekend zal zijn. Onze praktijkruimte is groot genoeg om betrokken familieleden te ontvangen en natuurlijk maken wij ook graag kennis met je partner en eventuele andere kinderen. Voor hen staat er in zowel de wacht- als spreekkamer een leuk speelhoekje klaar. Het eerste bezoek aan de verloskundige is voornamelijk voor het vaststellen van eventuele risicofactoren die extra zorg behoeven. Hiervoor zullen we jou en je partner een aantal vragen stellen. Tevens krijg je veel informatie over belangrijke praktische zaken en onderzoeken in deze periode van je zwangerschap.

Vervolgcontroles

Deze controles duren ca. 15 minuten waarin de ontwikkeling van je zwangerschap besproken en gecontroleerd wordt. Er is altijd ruimte voor vragen of het bespreken van de dingen die jij belangrijk vindt. Indien je denkt meer tijd hiervoor nodig te hebben, dien je hiertoe een dubbele afspraak te maken. Tijdens de controles zie je ons in principe afwisselend, zodat je ons aan het eind van je zwangerschap even goed kent. Naarmate je zwangerschap vordert, bezoek je ons steeds vaker. Als je een vraag hebt waarmee je niet kan wachten tot de volgende controle, kun je altijd telefonisch of per mail contact opnemen.

Kiekeboe-spreekuur

Tussen de reguliere zwangerschapscontroles door kun je, zo vaak als je wilt, zonder afspraak binnenlopen om even naar je kleintje te kijken met de echo(tussen 10-14 weken)of naar het hartje te luisteren(vanaf 14 weken). Kijk voor de actuele data en tijdstippen van dit spreekuur op onze Facebook of Twitter pagina!

Kinderwensspreekuur

De periode vlak vóór de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Het is dus verstandig om vooraf al bij mogelijke risico’s stil te staan. Als je nog niet zwanger bent, maar wel zwangerschapswens hebt en je je goed wilt voorbereiden op een zwangerschap, ben je welkom op ons kinderwensspreekuur
(preconceptiespreekuur). Tijdens deze afspraak worden diverse belangrijke onderwerpen aangaande zwanger worden besproken, krijgen jullie informatie en adviezen toegespitst op jullie persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld over het stoppen met anticonceptie, vruchtbaarheid en het slikken van foliumzuur. Over gezonde voeding, roken, alcohol en medicijngebruik. Of er misschien bepaalde ziekten voorkomen in de familie. Soms is het verstandig om al voordat je zwanger bent bepaalde onderzoeken te doen, of maatregelen te nemen. Kinderwensspreekuren zijn bedoeld voor vrouwen én mannen. De gezondheid en leefstijl van beiden is namelijk van invloed op een gezonde zwangerschap.

Maak nu een afspraak


't Bolleke Verloskunde & Echografie
Burg. Kessenplein 3
6431 KM Hoensbroek


 06-42009535


 info@verloskundigenbolleke.nl

Gezondheidscentrum Heerlen-Zuid

Burg. Waszinkstraat 2
6417 CX Heerlen